Vesmant brodat cu monograma si cruci – negru

Vesminte brodate cu monograma si cruci.
Monograma lui Hristos, XP, reprezinta un simbol crestin timpuriu, iar prin folosirea acestor doua litere in perioada paganismului, utilizatorul isi afirma identitatea crestina.
Conform traditiei crestine, acest simbol a fost visat de împaratul Constantin cel Mare înaintea bataliei de la Podul Milvius, capatand si numele de cruce constantiniana sau labarum.
Vesmantul are epitrahilul, manecutele si braul in contrast cu felonul si stiharul, ceea ce face ca acest model sa fie unul deosebit.
Broderia modelelor este cu fir de matase neagru sau alb (în functie de elementul vesmantului), iar acoperamintele pentru Sfintele Vase sunt brodate in acelasi fel.
Culoarea neagra este de data mai recenta in coloristica vesmintelor preotesti si simbolozeaza pocainta si intristarea, drept pentru care preotii le imbraca cu precadere in perioada Postului Mare, la inmormantari si diverse servicii religioase funebre.
Vesmintele sunt brodate pe lirino – un material grecesc de o calitate superioara special pentru vesminte.
Calitatea exceptionala a firelor de brodat si a celorlalte materiale ce intra in componenta vesmintelor, fac ca acest produs sa isi pastreze frumusetea si durabilitatea peste timp.

La cerere vesmantul se poate confectiona pe orice culoare dorita de client, iar broderia se face în ton cu culoarea aleasa.

SKU: B-30 negru Categorii: ,

2.700 lei

Informații suplimentare

Modele broderie

Sfanta Cruce

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vesmant brodat cu monograma si cruci – negru”

S-ar putea să-ți placă și…