Vesmant brodat cu arabescuri si flori – catifea grena

Vesmant brodat pe catifea grena.

Manastirea Iviron de la Muntele Athos a stat la baza conceperii acestui model fiind sursa de inspiratie, iar broderia ca stil o regasim in atelierele scolii cretane din secolul XVI.

Vesmantul preotesc este infrumusetat cu o broderie florala bogata ce incepe din fata, de la piept, si se termina in spatele felonului formand un element central ce urca pana aproape de icoana. Pe epitrahil predomina crucile frumos incadrate de elementele florale, model ce se regaseste si pe manecute, brau, dar si pe acoperamintele pentru Sfintele Vase. Culoarea grena a catifelei ne duce cu gandul la Sangele lui Hristos varsat pe Cruce, dar si la sangele martirilor, drept pentru care vesmintele se pot imbraca la sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci sau la praznuirea sfintilor martiri, dar si la Craciun, in acest caz rosu/grena aducandu-ne aminte de Nasterea Domnului. Frumusetea si eleganta acestui vesmant preotesc este completata de galonul brodat ce contureaza fiecare element din componenta vesmantului.

 Calitatea exceptionala a firelor de brodat si a celorlalte materiale ce intra in componenta vesmintelor, fac ca acest produs sa isi pastreze frumusetea si durabilitatea peste timp.

La cerere vesmantul se poate confectiona pe orice culoare dorita de client, iar broderia se face în ton cu culoarea aleasa.

SKU: B-11 catifea grena Categorii: ,

3.750 lei

Informații suplimentare

Modele broderie

Arabescuri, Motive florale

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vesmant brodat cu arabescuri si flori – catifea grena”

S-ar putea să-ți placă și…