Vesmant brodat cu arabescuri si flori – alb/grena

Vesmant brodat cu arabescuri si flori.

Manastirea Iviron de la Muntele Athos a stat la baza conceperii acestui model fiind sursa de inspiratie, iar broderia ca stil o regasim in atelierele scolii cretane din secolul XVI.

Vesmantul preotesc este infrumusetat cu o broderie florala bogata ce incepe din fata, de la piept, si se termina in spatele felonului formand un element central ce urca pana aproape de icoana. Pe epitrahil predomina crucile frumos incadrate de elementele florale, model ce se regaseste si pe manecute, brau, dar si pe acoperamintele pentru Sfintele Vase. Culoarea grena a broderiei ne duce cu gandul la Sangele lui Hristos varsat pe Cruce, dar si la sangele martirilor, drept pentru care vesmintele se pot imbraca la sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci sau la praznuirea sfintilor martiri, dar si la Craciun, in acest caz rosu/grena aducandu-ne aminte de Nasterea Domnului. Frumusetea si eleganta acestui vesmant preotesc este completata de galonul brodat ce contureaza fiecare element din componenta vesmantului.

Vesmintele sunt brodate pe lirino – un material grecesc de o calitate superioara special pentru vesminte. Calitatea exceptionala a firelor de brodat si a celorlalte materiale ce intra in componenta vesmintelor, fac ca acest produs sa isi pastreze frumusetea si durabilitatea peste timp.

La cerere vesmantul se poate confectiona pe orice culoare dorita de client, iar broderia se face în ton cu culoarea aleasa.

SKU: B-11 alb-grena Categorii: ,

3.200 lei

Informații suplimentare

Modele broderie

Arabescuri, Motive florale

2 recenzii pentru Vesmant brodat cu arabescuri si flori – alb/grena

  1. L. Matei

    Vesmantul este divin.
    Broderia foarte fina, culorile alese cu grija, materialul de calitate.
    Multumesc pentru seriozitatea si respectarea ternenului de livrare! Va felicit!

  2. Iulian

    Veșmântul este lucrat excepțional .Totul este la superlativ .Seriozitate si promptitudine deosebita.Va mulțumim!

Adaugă o recenzie

S-ar putea să-ți placă și…