reguli la intrarea in biserica

Ce trebuie sa stiti despre mersul la biserica? Reguli pe care orice crestin ortodox ar trebui sa le respecte

Exista anumite reguli cu privire la mersul la biserica pe care cei mai multi crestini din ziua de astazi nu le cunosc. Indiferent ca este vorba despre inconstienta sau despre indiferenta, nerespectarea acestora nu este deloc indicata pentru ca nu ofera o imagine de ansamblu tocmai placuta a credinciosilor.

Pentru multi, mersul la biserica reprezinta mai mult un mod de a petrece timpul atunci cand au lipsa de ocupatie. Pentru altii aceasta a devenit numai un ritual, care de altfel, pare sa fie destul de dificil de respectat in societatea curenta. In situatia in care s-ar avea in vedere toate cele ce ar trebui respectate de catre membrii bisericii, intregul mers al acesteia s-ar schimba.

Daca s-ar impune inlaturarea si neacceptarea celor care nu se ingrijesc de aceastea, cu siguranta ca lacasurile sfinte ar deveni lipsite de viata.  Conform invataturilor crestine si ritului specific confesiunii, o persoana care este cu adevarat credincioasa, frecventeaza Sfanta Biserica si se roaga permanent. De altfel, acestea sunt absolut necesare de realizat pentru a ne ispasi pacatele. Asadar, indeplinirea catorva reguli stricte a devenit o adevarata necesitate, mai ales acum cand haosul lumii acesteia zbuciumate a pus stapanire pe omenire.

Care sunt regulile ce trebuie respectate de cei care merg la Biserica?

Multi spun ca important este ca merg la biserica, comparativ cu cei care nu frecventeaza deloc lacasul de cult. In continuare va prezentam cateva dintre regulile pe care, in calitate de crestin, orice persoana ar trebui sa le respecte.

  • Icoanele sunt prezente in Biserica pentru a ne inchina la ele!

Foarte multi intra in sfantul locas fara a trece mai intai pe la sfintele icoane. Acest lucru nu este tocmai demn de laudat. Este totusi suficient sa atingi numai sfantul care mijloceste intre tine si Dumnezeu Tatal. De asemenea, trebuie sa stii ca icoana trebuie sarutata in partea de jos si nu pe chipul celui sfant reprenzentat in icoana.

  • Sa ai rabdare reprezinta o adevarata virtute!

Daca te-ai hotarat sa mergi la slujba de duminica sau orice slujba oficializata in Sfanta Biserica de dorit ar fi sa mergi de la inceput si sa stai pana cand aceasta se sfarseste. Deseori asa zisii crestini vin si pleaca dupa bunul plac, iar acest lucru nu este deloc frumos.

Ca semne de respect pentru cele sfinte si pentru Dumnezeu, fiecare ar trebui sa fie cat mai rabdator. Numai in situatiile in care apare ceva foarte urgent ar trebui sa deranjati pe cei din jur, parasind locasul.

Coș de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0